City-norge.no

Velg riktige informasjonskanaler

Velg riktige informasjonskanaler

Velg riktige informasjonskanaler

Når du er på utkikk etter informasjon er det viktig at du leter på rett sted. Det nytter ikke å lete etter forskningsresultater hvis du vil finne ut hvor du kan få tak i en viss type kaffe, og det er heller ingen god idé å stole på ukvalifiserte kjendiser hvis du ønsker gode råd om kosthold og trening.

Hvis du trenger informasjon til et studieprosjekt for eksempel, er det viktig at du benytter kilder som er troverdige og kvalifiserte innen det gitte feltet du undersøker. Blogger og andre uavhengige sider av samme type vil aldri bli godkjent som kildemateriale i en studiesituasjon. I denne situasjonen bør man lete etter vitenskapelige publikasjoner, historiske kilder eller eventuelt statlige kilder, alt avhengig av hvilket felt man studerer. Mange velger å benytte Wikipedia som en “startside” for denne typen kildeinnhentning, ettersom man kan få en god oversikt og samtidig finne linker til andre kilder.

id3

Dersom man er på utkikk etter noe mer personlig, som for eksempel tips til neste ferietur eller en god restaurant i hjembyen så kan det være en idé å finne etablerte bloggere og livsstilsider som kan anbefale noe som passer. Det er viktig at du går for akkurat det du leter etter, så om du ønsker tips til backpacking i Sørøst-Asia er det viktig at du finner en nettside eller blogg som virkelig kan noe om akkurat dette. Det finnes både store oversiktssider og mindre, men mer personlige blogger som vil kunne hjelpe deg med denne typen spørsmål.

Det samme er tilfelle når man er i shoppingmodus. Er du på utkikk etter en ny sovesofa til gjesterommet er det selvsagt ingenting i veien for å søke rundt på innredningsblogger, men du vil også kunne finne mye inspirasjon hos møbelhusenes egne nettsider. Uansett hva du ønsker å kjøpe finnes det mange ulike nettsider som vil kunne tilby det du leter etter. Ofte finnes det også egne inspirasjonssider som kan hjelpe deg med å finne frem til akkurat det du ønsker deg. Det er selvsagt heller ingenting i veien for å bruke mange ulike sider, for så å sammenligne både priser og utvalg.

interface-pro