City-norge.no

Finn kunst på nettet

Finn kunst på nettet

Finn kunst på nettet

Hans_Rottenhammer_-_Allegory_of_the_Arts_-_WGA20147Internettet gir oss et mangfold av muligheter, og kanskje driver du en blogg hvor målet er å skaffe seg en ganske stor leserskare? Da må du huske på lov om opphavsrett, som er tydelig klar på at du er nødt til å ha eierens tillatelse til å legge ut noe. Du kan derfor ikke ta bilder fra hvem som helst og legge ut på bloggen din. Det finnes likevel flere gratiskilder du kan benytte deg av, hvis du ønsker å holde kostnadene nede. Husk dog at du alltid må lenke til opphavspersonen eller kunstverket du bestemmer deg for å bruke på siden din.

Interessert i å kjøpe kunst på nettet?

Det finnes mange portaler hvor du kan kjøpe kunst på nettet. Det største norske markedet finner du på finn.no, mens andre kjente utenlandske portaler er eBay, Etsy og Amazon. Her kan du finne all mulig kunst innenfor forskjellige kategorier. Sørg likevel for at du sjekker opp selgeren, slik at du er sikker på at du gjennomfører en trygg handel. Her kan du blant annet lese tidligere vurderinger fra andre kunder. Vis aktsomhet hvis selgeren nylig har opprettet en profil. Mange portaler tilbyr også sikkerhet til kundene sine, noe som betyr at du kan reklamere hvis det leverte produktet ikke svarer til forventningene. trykk opp dine bilder på lerret når du har mottatt kunstverket i posten. Deretter kan du henge bildet i stua, slik at besøkende kan beundre kunstverket ditt. Det anbefales at du søker profesjonell hjelp når du skal trykke opp bildene dine. Dyktige aktører som Photowall er blant annet behjelpelige med dette, hvis du er i besittelse av ti tommeltotter.

Nettkjøp passer til det meste

Nettkjøp passer de fleste produkter, men enkelte kunstverk, som skulpturer, kan være ganske digre. Det kan derfor være et krav fra selger om at produktene hentes. Du bør likevel søke rundt på nettet og innhente informasjon her på forhånd. Hvis du bor i en storby, kan du også vurdere å stikke innom et antikvariat. Her finner du garantert noe som passer til å henge på veggen hjemme. En annen fordel ved å handle i en fysisk butikk er hvis du planlegger å kjøpe et veldig dyrt produkt. Hvis du er klar til å svi av titusenvis av kroner, kan det være lurt å se nærmere på kunstverket før du bestemmer deg for å kjøpe det. På internett kan du likevel søke etter alt mulig, og selv for den særeste interessen bør du greie å finne noe. Sørg uansett for at du kjøper hos en anerkjent nettside. Hvis selgeren er ny eller ukjent, bør du vente med å overføre store kontantbeløp til du har mottatt produktet.

 

interface-pro