City-norge.no

SNL – en kilde til riktig informasjon

SNL – en kilde til riktig informasjon

SNL – en kilde til riktig informasjon

Internett er det største mediet vi har. Det dekker omtrent 5,5 milliarder mennesker verden over, som står for nesten 75 % av all handel. Eksperter tror at 90 % av all handel vil foregå på nett om bare noen år. Det å lete opp informasjon er blitt stadig mer viktig, og derfor bruker vi søkemotorer. Men det er ikke alltid like smart.

Internett handler om kjøp og salg. Mange av transaksjonene er dessverre knyttet til kriminalitet, først og fremst narkotikasalg, salg av falske varer, identitetstyveri og menneskesmugling. Men, myndighetene har heldigvis begynt å ta de kriminelle aktørene og nøster stadig vekk opp flere aktører.

Søkemotorer

Det strømmer over av søkemotorer på internett. Poenget med internett er hurtig informasjon, og det hjelper søkemotoren med til. Den fremste søkemotoren er Google, men det fins enda flere. Yahoo, Kvasir, DuckDuckGo og Ecosia er bare noen av dem. Wikipedia er et slags online leksikon, men forskjellen fra et vanlig leksikon, er at hvem som helst kan skrive dem. Dersom man ikke har kritisk sans, vil man kunne bli lurt. For dessverre har folk en tendens til å obstruere om de ikke blir overvåket.

Leksikon

Derfor er fortsatt leksikon den beste kilden til riktig informasjon. Leksikon er fylt med vitenskapelige artikler og er kategorisert alfabetisk. Alternativet på nett er SNL, som står for Store Norske Leksikon. Artiklene er skrevet av fagfolk som har kompetanse på de forskjellige temaene. I motsetning til søkemotorene blir skribentene plukket ut av et panel. SNL blir hele tiden oppdatert og utvidet for å fange så mye informasjon som er mulig.

Ikke tro på alt du leser

Den beste lærdommen man kan gjøre av denne artikkelen, er at man ikke kan stole på alt man leser. Man må sjekke om innholdet har relevante kilder. Det er svært viktig, for hvem vet egentlig hva som er riktig når det alle leser står på internett? Bruker man SNL vil man få bedre og riktigere informasjon.