City-norge.no

6 morsomme fakta om Norge

6 morsomme fakta om Norge

6 morsomme fakta om Norge

Norge er et langstrakt land med mye å tilby. Dette gjelder alt fra natur, til kultur, til sport og mye annet. I denne artikkelen skal vi ta for oss 6 litt tilfeldige, morsomme og interessante fakta om Norge.

1. Det er bare ett land som skiller Norge og Nord-Korea. Vi er altså nesten naboer med det øst-asiatiske landet. Dette høres kanskje rart ut, men vi trenger bare å krysse ett eneste land for å komme til Nord-Korea. Det er vel og merke et stort land, nemlig Russland. Både Norge og Nord-Korea grenser til russerne.

2. Vi har en uvanlig bra og troverdig økonomi. Norges innbyggere har stor tillit til hvordan landet blir styrt sammenlignet med mange andre land, dette gjelder også på det økonomiske. Kanskje det er fordi norske bedrifter er flinke til å bruke crm verktøy av høy kvalitet. Da har de nemlig stor sjanse til å skape tilfredshet og tillit blant kundene sine. Et crm verktøy brukes nemlig for å skape så god relasjon og forståelse rundt kundene som mulig, gjennom hele kundereisen.

3. Norge er utrolig gode i sport. Når det kommer til vintersport er Norge en klar ener, selv med kun litt over 5 millioner innbyggere. Vi har også utrolige utøvere i idretter som ikke forbindes med vinter, som løping, sjakk, volleyball og fotball.

4. Norge blir omtalt som ‘’The land of tunnels’’ i industrien, da vi for det første har tredje flest tuneller i verden, for det andre den lengste veitunellen i verden, og for det tredje skal bygge verdens største skiptunell.

5. Sushi med laks kom først på 1980- tallet, men er nå veldig populært i hele verden, spesielt Japan. Tro det eller ei, men det var faktisk Norge som introduserte Japan for det, og ikke omvendt.

6. Det er en vulkan i Norge. Mange vet kanskje ikke at det er en aktiv vulkan i Norge. Heldigvis er den langt unna all befolkning og ligger på Jan Mayen – som ikke har noen faste innbyggere.

Med disse 6 interessante faktaene om Norge kan du litt mer om landet vi bor i, du kan også bruke disse som ‘’Fun-Facts’’ for venner og familie.