City-norge.no

Klokker til alle stiler og anledninger

Klokker til alle stiler og anledninger

Klokker til alle stiler og anledninger

Når man kjøper dyre klokker som skal vare livet ut bør man kjøpe en av virkelig god kvalitet. Da er spørsmålet hva man skal se etter. Klokken bør gjøre noe mer enn å bare vise tiden som man allikevel kan sjekke på mobilen. En kvalitets-klokke skal være både stilren og tidløs, og ikke nødvendigvis sesongens siste trend.

 

Automatiske klokker er populære
Det er mange som ikke vet forskjellen på quartz og automatiske klokker, men det er bryet verdt å sette seg inn i hvis man skal investere i en god klokke. Med kunnskap kan du føle deg tryggere på at du gjør det riktige valget og velger en klokke som passer din stil og ditt behov. Er du for eksempel mye i vann velger du en som er laget for dette. Første skritt på veien til å bli eier av din drømmeklokke er å forstå hva som får den til å tikke. Bokstavelig talt.

 

Automatiske klokker i alle prisklasser
Bevegelsen – eller kaliber, som det også kalles – er mekanismen inne i klokken. Det er selve motoren i alle klokker. Moderne klokkemakere bruker to slags typer kaliber. Den ene er quartz som tikker og går ved hjelp av batteri, og som er de vanligste klokkene. De er gjerne rimelige og allemannseie. Den andre type klokke begynner å gjøre det hele interessant, og for mange klokke-elskere er mekanisk bevegelse det eneste som gjelder når det er snakk om en ””ordentlig”” god klokke.

Wristwatch on a male model's hand showing time

 

La klokken fortelle hvem du er
Det finnes noen manuelle utgaver, men de fleste mekaniske klokker er nå blitt automatiske. automatiske klokker får du hos Klokker365, hvor det finnes et lekkert utvalg for enhver smak. Klokkene med automatisk kaliber er de dyreste, og de mest kompliserte modellene kan komme opp i millionbeløp.Da er det gjerne eksklusive merker og diamanter involvert, men automatiske ur finnes også til en rimeligere pris. De er ikke like nøyaktige som batteriklokkene, og må stilles oftere, men for en ekte klokke-entusiast er ikke det noe problem.

 

Menn er de store entusiastene
Så hvorfor alt oppstyr og higen etter å være en lykkelig eier av en mekanisk klokke? En klokke-entusiast vil svare at det minst viktige er at klokken viser tiden. De mekaniske klokkene foretrekkes på samme måte som noen foretrekker Jaguar over Honda, eller vinyl-plater over kassetter. Magien ligger ikke i at klokker viser tiden, men hvordan de gjør det. Menn liker gjerne mekaniske ting, og det er ikke tilfeldig at 95 prosent av kundene til disse små underverkene, eller urverkene, er menn.

 

Sekundviseren glir elegant av sted
Når du blir en lykkelig eier av en mekanisk klokke for første gang vil du snart oppdage at det er en levende ting. Noe av fascinasjonen med mekaniske klokker er at sekund-viseren glir elegant av sted, i motsetning til batteri-klokkene som tikker stressende i vei. En ting det er verdt å merke seg, er at når du tar av deg klokken vil den stoppe etter en tid. Det er fordi den drives av de bevegelsene håndleddet gjør. Det varierer litt hvor lang tid det tar før den stopper, men noen kan leve sitt eget liv opptil fem dager.

 

Bli den lykkelige eier av et lite underverk
Når du vet hva som foregår på innsiden av en klokke, og har bestemt deg for hva du liker best, vil stilen din være avgjørende for hvilken klokke du velger. Det finnes klokker for enhver anledning, hvor de store er et bra valg hvis du liker oppmerksomhet. Den minimalistiske stilen øker i popularitet, ettersom disse klokkene passer til det meste.