City-norge.no

Behold et pent juletre hele julen!

Behold et pent juletre hele julen!

Behold et pent juletre hele julen!

For de som ikke velger plasttrær er det alltid en utfordring i julen som repeteres fra år til år. Treet drysser, og grenene blir barere og barere etterhvert som dagene går. Hva kan man gjøre for å unngå det, og ha et pent tre gjennom hele jula? Her kommer noen tips om hvordan du kan holde treet friskt så lenge som mulig. Det første er naturligvis å velge et tre som er friskest mulig når du kjøper det. Se spesielt etter om grenene mangler nåler, og om de er brune. Du kan godt forsøke å bøye barnålene. Hvis de er tørre og knekker tyder det på at treet begynner å visne, mens hvis de bøyer seg når de presses er det fortsatt friskt. Edelgran er kjent for å holde lenger enn andre sorter, og har en flott, tett nålevekst som gir et fint tre å ha i stua. Det har også sterke grener å henge pynten på.

Når treet er i hus

Når du så har funnet treet og fått det inn er det flere ting du kan gjøre for at det skal trives i sitt nye hjem. Det første du gjør er å sage av de nederste fem centimeterne av stammen, for å åpne treets fibre til å ta opp næring. Hvis du skal oppbevare treet før du setter det opp i foten bør du gjøre det i romtemperatur, ikke ute i minusgrader og ruskevær. Ikke sett treet i nærheten av strålende varmekilder som peis, radiatorer og vifteovner. Når du skal sette det i foten, sørg for at dybden på vannet er to centimeter per centimeter diameter på stammen. Tenk på stammen som en diger snittblomst som trenger vann ikke bare helt i enden, men også oppover mot de laveste grenene. Treet kommer naturligvis til å begynne å drysse etterhvert uansett, det er helt naturlig. Når det skjer er det enkleste å fjerne nålene med en støvsugerslange. På et tidspunkt vil du se at treet drysser såpass at det er på tide å ta det ut.

Til slutt – julegavene!

Når treet er på plass og drysser minimalt er det tid for barnas favoritt – julegavene! Har du tenkt over hvor mye innpakningen gjør for at juletreet skal bli ekstra stemningsfullt? Med fine esker, pent pakket inn og med bånd i forskjellige farger er gavene en del av dekorasjonen. Mange liker å skrive en ønskeliste før jul, men det er også hyggelig å overraske, spesielt med ting eller opplevelser som venner og familie kanskje ikke ville tenkt på å kjøpe til seg selv. Erfaringer gir ofte større glede på lang sikt. Kanskje en konsert, en ferietur eller et standup-show kan være en idé til den som har alt? søk om lån uten sikkerhet hos Sambla om du trenger noen ekstra kroner til akkurat den perfekte julegaven. Den hyggeligste tiden av året ligger foran oss, og den skal nytes med god mat, god stemning og nær familie og gode venner. God jul!