City-norge.no

Guide til TV-benker

Guide til TV-benker

Guide til TV-benker

Selv om TV-vanene våre har endret seg drastisk de siste årene, har TV-en allikevel en sentral plass i stuene våre. Nedenfor har vi plukket ut en håndfull TV-benker som har design og kulhetsfaktor til å fylle plassen som sammen med fjernsynet danner midtpunktet i stua.

Prismessig så varierer TV-benkene noe, men alle er innenfor det spekteret hvor nordmenn vanligvis ligger når det skal investeres i en TV-benk som matcher TV-en og øvrig innredning.

Ett par av benkene vi har valgt ut, ligger nok designmessig litt utenfor det vi normalt ser i norske hjem. Men de har kreativ bruk av materialer eller et formspråk som nok får hjertet til å slå litt raskere hos en del og de kan utfordre vår gjengse smak og åpne opp for andre valg enn de åpenbare.

God jakt etter ny TV-benk!

Napoli TV-bord

Vi begynner i den sikre enden av utvalget med modellen Napoli. Dette TV-bordet har en lekker finish i svart ask og med håndtak og ben i metall.

Dette møbelet passer inn i de fleste hjem med sitt enkle og stilrene formspråk. Dessuten er det allsidig med tre hyller, slik at du får plass til DVD-spiller, spillenheter og dekoder.

To romslige skuffer sørger for nok plass til alt rusk og rask som har en vane for å samle seg opp rundt TV-benken.

Mål: D 49 x H 42 x B 180 cm. Leveres umontert.

Move TV-benk

Selve TV-benken har egentlig en ganske tradisjonell utforming med to romslige hyller og en skapseksjon med skyvedør. Basen er i hvitt, mens topplaten til fjernsynet er i brunlig tre-finish. Men så kommer Move’s store fortrinn: Topplaten er løs. Dermed kan du endre dens posisjon og med det møbelets uttrykk og funksjonalitet. Velger du å ha basen et stykke ut fra veggen, kan du bruke topplaten til å vri fjernsynet i forskjellige vinkler.

Move er en kreativ løsning som kan være svært plassbesparende og er svært fleksibel.

Mål: D 36 x H 32 x B 110 cm. Leveres umontert.

Nara TV-bord

Råere TV-bord får du knapt tak i. Nara er laget i en tilsynelatende ubehandlet betongfinish. Selve TV-bordet er delt inn i tre kubiske rom, hvor det også er plassert to skuffer.

Det er rikelig med plass til elektronikken i Nara-benken, men dette stilrene designet i asymmetrisk vertikalt design krever at det alltid er ryddig på TV-benken.

Nara er i japansk funkis-stil, noe som passer svært godt inn i nordisk minimalistisk stil. Kan også med hell settes inn i boutique-stil som en ekstrem kontrast.

Mål: D 41 x H 66 x B 174 cm. Leveres umontert.

Canetti Itoki TV-bord

Mens vi er inne på boutique-stil… Dette TV-bordet vil ikke bare passe inn i en boutique-stue, det vil sette standarden! I utgangspunktet er Canetti Itoki et stilrent og enkelt designet TV-bord, laget i mangotre. Men det var før designerne satte sitt preg på treverket og dekorerte med distinkt stilfull print.

Dette TV-bordet passer naturlig nok ikke inn i alle norske hjem, men vil være rosinen i pølsa hjemme hos særlig designinteresserte.

Tv-bordet har for øvrig to skap, to hyller og to skuffer. Matchende stuebord, kommode, skuffeseksjon og konsollbord er tilgjengelig.

Mål: D 40 x H 50 x B 117 cm. Leveres delvis montert.

Nilo TV-bord

Med Nilo-modellen hentes oversikten vår inn til det litt mer konservative utseendet igjen. Bordet er lekkert designet med hvitt ytre og hvite ben, mens fronten på skuffene og skapet er i lys trelook. Dørene har «Push open»-funksjon og dermed er det ikke håndtak på dørene. Likeledes har skapet skyvedør, slik at det ytre blir helt glatt.

Tips: Selve modulen kan også brukes som hylle montert på veggen. Simpelthen bare la vær å montere ben og sette i skuffene.

Mål: D 45 x H 58 x B 150 cm. Leveres ferdigmontert.

NB: Felles for alle TV-bord er at de har ferdig hull for ledninger på en eventuell bakplate.

– Du kan lese mer om TV-benkene og se bilder ved å følge lenken: TV-benker hos Unoliving.no