City-norge.no

Vet turister dette om Norge?

Vet turister dette om Norge?

Vet turister dette om Norge?

Det kommer flere turister til Norge nå enn noen gang før, noen tar kanskje opp forbrukslån, som et lån fra centum.no, for å ha råd til turen – mens andre tjener på den lave kronekursen, og legger igjen mye penger i norske butikker. Men uavhengig av reisebudsjett, hvor mye kan egentlig turistene om Norge før de kommer hit? Vi har samlet noen spørsmål vi tror turistene kanskje ikke vet. Disse er:

At de må kjøpe vin på Vinmonopolet?

Mange turister blir svært så overrasket når de finner ut at de ikke kan kjøpe vin eller sprit i vanlige matvarebutikker, men også at alkoholsalget stenger så tidlig – spesielt på søndager. Mange turister steiler også over prisen på en halvliter når de går ut for å spise, eller ta et glass på byen. Og turister som har vært her før kjøper gjerne med seg alkohol fra tax free, slik at det ikke skal bli altfor dyrt å ta seg en dram.

At bindersen kommer fra Norge?

Binders blir ofte kalt Norges viktigste oppfinnelse, men vet faktisk utlendingene at denne er norsk? Trolig gjør de ikke det. Nederlenderne mener også at bindersen er sin, og man har fortsatt ikke blitt helt enige om dette.

Hvordan de skal bruke en ostehøvel?

Å bruke ostehøvel er helt naturlig for nordmenn, men den brukes faktisk nesten ikke i andre land. Der kutter de heller osten med kniv. Derfor kan det å bruke ostehøvel være vanskelig for mange utlendinger, og man må vise en turist hvordan man bruker den.

Men hvis de ikke vet hvordan de bruker en ostehøvel, kan vi da forvente at de vet hva en brunost er? Nå har det jo også kommet brunost med lakris i butikkene, og det vil nok turister synes er dobbelt så rart! Det er nemlig heller ikke så mange land som er like glade i lakris som oss nordmenn.

At Norge har to skriftspråk?

Det er jo en del debatt i Norge om bokmål og nynorsk, og nå er det faktisk også over 150 000 artikler på nynorsk på selveste Wikipedia. Likevel er det ikke mange utlendinger som vet at Norge har to skriftspråk, og mange blir veldig overrasket når de besøker Norge – og oppdager dette for aller første gang.

At man ikke ser isbjørn og reinsdyr i gatene?

Akkurat som mange nordmenn tror det er kenguruer overalt i Australia, er det mange turister som forventer å se både isbjørn og reinsdyr i gatene i Norge. Men slik er det selvsagt ikke, noe som kan være skuffende for de som har forventet slike møter med ville dyr. Det er heller ikke så vanlig å se elg, og man må nok ta til takke med suvenirer man finner i suvenirbutikkene.