City-norge.no

Fakta om Norge

Fakta om Norge

Fakta om Norge

Norge består av langt mer enn de kjente turiststedene. Det er ofte de store og kjente destinasjonene som lokker turister, men ved å bare reise til de berømte stedene, kan turistene gå glipp av ganske mye annet.

Norge selger natur

Norske reiselivsforetak selger nesten utelukkende naturopplevelser, og det får mange turister til å tro at landet har lite annet å by på. Turister tenker av og til at det ikke finnes kultur eller spennende mat i Norge, rett og slett fordi de ikke får oppleve disse tingene. Mange turister reiser i flokk, på store cruisebåter, og da er det begrenset hvor mye av landet de faktisk får med seg. Når digre turistbåter kommer til små tettsteder, blir det flere turister enn lokale innbyggere i gatene, og da får ikke turistene se det ekte livet i Norge. Kanskje det er best å oppleve Norge med leiebil eller bobil, og kjøre litt utenfor de store turiststedene. Da er det lettere å oppdage norsk kultur, spennende tradisjoner og lokale matretter. Skulle bilen bryte sammen på veien, er det enkelt å bestille deler hos eurodel, slik at turen kan gå videre.

Noen fakta turister burde vite om Norge

  • Norge er mer enn fjorder og fjell og det er mange spennende ting å oppdage dersom man beveger seg litt vekk fra turiststrømmen.
  • De kjente turistmålene er ofte stappfulle, delvis til stor irritasjon for både turister og lokalbefolkning. På bildene kan det se ut som bildet er fra et uberørt og ensomt sted, men ofte står folk i kø bak fotografen, mens de venter på sin tur til å ta bilder. Derfor kan det lønne seg å heller reise til andre fine steder, som få eller ingen turister har oppdaget.
  • Norske fjellstier er ikke for pyser. Stiene opp til kjente steder kan være både bratte, glatte og tunge å gå. Det gjelder å kle seg etter forholdene og bruke gode sko.
  • Norge er langt mer variert enn turistbrosjyrene gir inntrykk av. Ettersom Norge er et langstrakt land, endres naturen veldig mye, alt etter hvor i landet man er. Derfor er det også veldig mye man kan gjøre og oppleve.
  • Været i Norge endrer seg raskt, selv midt på sommeren. Det er lurt å ha med vinterklær som boblejakke, lue og votter selv om det er sommerferie. Spesielt på fjelloverganger og lengst nord i landet kan det bli kaldt selv midt på sommeren.
  • Den norske kulturarven er lettest å finne på bygda, ikke i de store byene.
  • Mange ’norske’ suvenirer er egentlig laget i lavprisland. Hvis du vil ha en unik suvenir, er det bedre å kjøpe noe som er laget i Norge, selv om det koster litt mer.
  • Nordmenn er vant til stort personlig rom. Derfor opplever mange nordmenn ubehag dersom fremmede mennesker står for nært dem i en kø eller setter seg ved dem på bussen. I Norge er det høflig å respektere andres personlige rom.
  • Nordmenn er generelt veldig vennlige og hjelpsomme. Selv om nordmenn kan virke reserverte, vil de som regel mer enn gjerne hjelpe turister og besøkende når de har sjansen.