City-norge.no

Unngå falske merkevarer

Unngå falske merkevarer

Unngå falske merkevarer

Moteverden er en milliardindustri og hvert år blir det lansert nye spennende produkter fra verdens ledende merkevarer. Men dette utnytter mange hermegåser eller såkalte copy cats. Det er naturligvis greit hvis kjøperen er selv klar over at produktet ikke er originalt, men dersom man lures til å kjøpe en vare som ikke er original da er det en annen sak.

Kopivarer

Mange handler på nett og blir lurt inn i falske nettbutikker som hevder at de har originale merkevarer. Folk blir fristet til kjøpe de falske produktene ettersom prisen er så lav. Men dette slår tilbake når kjøperen finner ut at produktene ikke er av god kvalitet. Et eksempel er de mange iPhone-kopiene som finnes i markedet. Mange av dem ser helt ut som en iPhone, men mangler både prosessorkraft og andre funksjoner som gjør iPhone til en storselger.

Hva med perfekte kopier?

Det er faktisk en del nettbutikker som er stolte over å kunne tilby helt perfekte kopier av en merkevare. Imidlertid er dette likevel ikke ekte vare og kvaliteten vil aldri være like høy. Uansett hvor lik kopivaren er. Dette gjelder særlig klokker som har et stort marked for kopivarer. Hvis du vil ha originalvare bør du besøke offisielle nettbutikker slik som www.uniwatches.no, og helst de som er kryptert med SSL-protokoll. Dette kan du se i adresselinjen med bokstavene ”https”.

Naturligvis blir også mange ekte klokker solgt til sterkt reduserte priser og mange klokkebutikker har også ulike salgskampanjer året rundt. Lavere pris betyr ikke nødvendigvis at varen er uekte. Men du bør sørge for at du får med deg original emballasje, sertifikat og dessuten vanlig kjøpsgaranti. Ellers risikerer du at du ikke får service på klokken og andre goder som følger med et originalt kjøp.

Slik unngår du å kjøpe falske produkter

For det første bør du kun shoppe i nettbutikker som er etablerte og kjente. Nettbutikker som også har ekte, fysiske butikker i din by er trygge valg. Hvis du f.eks. ønsker å kjøpe kjoler Zizzi merket tilbyr, så bør du besøke deres offisielle nettbutikk. Det samme gjelder andre kjente merkevarer som Nike, Adidas og Stormberg. Vær særlig obs på at nettsider som ikke har norsk domene eller som har en webdesign med lav kvalitet.

Du kan få bot

I flere land kan du faktisk få bot dersom du kjøper eller selger kopivarer. I land som Frankrike, Sveits og Italia er man særlig strenge på dette. Årsaken er enkelt, kopivarer undergraver all det arbeidet som har gått med å skape originalvaren, og som kopivarer utnytter for å selge sine falske produkter.

De som produserer kopivarer kan bli saksøkt for å utnytte patenterte merkevarer. For å unngå dette så skriver de gjerne merkevarenavnet med litt anderledes ord eller stavelser. Slik at Chanel blir til Channel og Luis Vuitton blir til Lois Vitton. Ganske kreativt, men likevel kopier som ikke holder like god kvalitet som originalmerket. Hvis du blir tatt med kopivarer kan de bli konfiskert av myndighetene. Dette skyldes at det finnes et EU-direktiv som pålegger land i EU-avtalen å hindre piratkopiering.