City-norge.no

5 ting du bør vite om Oslo

5 ting du bør vite om Oslo

5 ting du bør vite om Oslo

Oslo er en spennende by som er rik på liv og kultur, men hvor mye vet du egentlig om byen? Her er noen fakta som kan gjøre deg litt mer kjent med hovedstaden vår:

Den originale handelsbyen
Ifølge arkeologiske utgravninger som fant sted på 1970-tallet ble Oslo grunnlagt som kaupstad, som betyr handelsby, rundt år 1000, selv om byen i følge Snorres kongesaga ble grunnlagt av Harald Hardråde i 1048. Det første sikre historiske beviset stammer fra grunnleggelsen av Oslo Bispedømme i 1070.

 

En av Norges hovedsteder?
Oslo har ikke alltid vært hovedstaden i Norge. Andre byer som har innehatt den gjeve tittelen er Trondheim, Bjørgvin (Bergen), Borg (Sarpsborg), Konghelle og København. Oslo har vært hovedstad under to ulike epoker, fra 1314 til 1536 og fra 1814 og til og med i dag. Kun Oslo og Trondheim har vært hovedstad i Norge på to ulike tidspunkter.

 

Turistperlen Oslo

 
En av Oslos mest populære turistattraksjoner er hoppbakken i Holmenkollen med det tilhørende Skimuseet. I tillegg finner du her mange kjente museer: Fram-museet, Kon-Tiki Museet og Norsk Folkemuseum på den idylliske halvøyen Bygdøy, Nasjonalgalleriet og Munch-museet er alle verdt et besøk. I tillegg er Vigelandsparken, med de kjente statuene Monolitten og den inntrykksfulle Sinnataggen, en kjent severdighet.

 

Torsdag er museumsdag

 
For turister med lite i lommeboken er det lurt å legge Oslo-turen til en torsdag. Mange museer i Oslo har nemlig gratis adgang for besøkende på torsdager, og dette gjelder særlig Nasjonalmuseets mange museer, som inkluderer Nasjonalgalleriet. Da kan man lett bruke mer penger i museumsbutikken, kanskje på noe å ramme inn. Oslo har flere ramme-verksted, og hos BGA Fotobutikk finner du fotoramme i Oslo og på internett.

Nyt naturen året rundt

 
I Oslo kan du både dra på stranden og til fjells med t-bane, buss og trikk. For de som liker slalåm eller å stå på snowboard byr alpin-anlegget Tryvann på tilgjengelig vinterlek. For strandløvene kan de slikke sol på en av byens mange strender, som de mange strendene på Bygdøy, med Huk i spissen, i tillegg til Ingierstrand, Sognsvann, Frysja og det splitter nye strand-anlegget ved det nye Barcode-distriktet.