City-norge.no

Klima og årstider i Norge

Klima og årstider i Norge

Klima og årstider i Norge

Norge ligger langt mot nord, men når det er sagt har vi et relativt mildt klima. I alle fall når vi sammenligner med Grønland, Sibir og Alaska, som faktisk ligger like langt nord. Dette kan vi takke Golfstrømmen for.

Våren

Etter en lang vinter venter vi bare på at løvet skal sprette og trekkfuglene igjen skal synge for oss. Det er store variasjoner for når dette skjer, da landet er langstrakt. De lengst nord må gjerne vente enda lenger før snøen smelter og bjørka igjen kler seg i sin grønne drakt. Når det først skjer, går det gjerne fort, mye takket være midnattssola som griper tak i både snø og blomstring.

Sommer

Sommeren i Norge er kort, og strekker seg i all hovedsak fra juni til august. Men vi opplever også ofte sommertemperaturer i begge ender. Det flotte med den norske sommeren er de lange lyse kveldene, og i nord har de også midnattssol. Det er nok nettopp på grunn av den korte og etterlengtede sommeren at vi nordmenn hungrer etter å være ute når godværet slår til. Derfor er det ikke rent få som farer innom byggmax når sommeren nærmer seg, for å kjøpe materialer til å bygge en større terrasse.

Høsten

Få ting er så vakkert som fargene på løvtrærne om høsten. Selv om vi vet at vi har en lang og kald vinter i møte, lar vi oss fascinere av dette fenomenet. I september merker vi spesielt at temperaturen faller, men en fin høstdag er perfekt til en tur i skogen eller fjellet.

Vinter

Vinteren kan være lang og mørk, men er vi heldige, får vi snøen som lyser opp i mørket. Sør i landet er det dessverre ofte lite snø, men lengst nord i landet kan de igjen ta frem skiene. Fra sommerens midnattssol er det nå stort sett bekmørkt døgnet rundt der nord.

Norges årstider er varierte og gir oss utallige muligheter.