City-norge.no

Vestlandet

Vestlandet

Vestlandet

Vestlandet består av tre av landets elleve fylker og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på både Vestland, Rogaland og Møre og Romsdal. Du kommer til å få en generelt god oversikt, men vi ser ikke bort i fra at vi skal skrive litt mer individuelt om hvert sted i fremtiden.

Bergen

Dette regnes som den største byen på Vestlandet. I denne byen finner du cirka 275 000 innbyggere, noe som gjør det til Norges nest største by. Det er en by som er populært å studere i, men også en by som byr på masse gøy for turistene. Det å besøke de syv fjellene er noe vi anbefaler alle, dette er en opplevelse som du virkelig kan kose deg med. Det å vandre i gatene langs trehusene er også noe vi anbefaler! Det finnes så mye gøy å finne på i Bergen, så hvis du ønsker deg en Norgesferie, hvorfor ikke ta opp et forbrukslån for å nyte fridagene dine på Vestlandet?

Stavanger

Stavanger er en by på Sør-Vestlandet som har cirka 130 000 innbyggere, noe som gjør den cirka halvparten så stor som Bergen. Dette regnes som oljebyen og det finnes mange mektige mennesker her. Stilen i Stavanger er ganske lik som den i Bergen. Dette fordi det finnes en rekke skjønne trehus overalt!

Ålesund

Den største byen i Møre og Romsdal er Ålesund. Dette er en by som har cirka 67 000 innbyggere. Dette er en by som er kjent for at den ligger over flere øyer. Det er en sjarmerende by, med en veldig artig dialekt. Forsåvidt så er det artige dialekter rundt omkring på hele Vestlandet, så dette er absolutt noe å sjekke ut.

Det finnes en rekke andre steder som er verdt å besøke på Vestlandet også. Dette inkluderer blant annet Molde, Førde, Sogndal og Haugesund. Det som er spennende er at du kan kjøre på en rekke rare veier rundt omkring for å komme deg fram. Det finnes så mange spennende ruter du kan komme deg rundt med. Du kan ta båt, du kan kjøre i heier og så kan du besøke en rekke norske turistattraksjoner!