City-norge.no

Nøyaktig og rikitig Corona informasjon

Nøyaktig og rikitig Corona informasjon

Nøyaktig og rikitig Corona informasjon

2020 er året som absolutt ikke har vært som andre år. En god og vanlig start, men kun få uker utpå nyåret ble vi angrepet at et virus som fort skapte pandemi og alt ble snudd på hodet. Pandemi er når sykdom bryter ut, og sprer seg over store deler av verden. Noen av de største pandemier er Svartedøden, Spanskesyken, Svineinfluensa, Asiasyken, Hong Kong-syken. m.fl. Lær litt mer om Corona symptomene.

Nyheter, tv, apper og radio

Alle med mobiltelefoner trenger det beste mobil iphone batteri for sosiale medier og innsjekking med venner. Mobilen er viktig for alle og mye av vår tid går til mobiltelefonbruk. Nyheter leses på nettaviser, sosiale medier som Facebook, Tik Tok, Instagram og andre. Informasjonen som flyter rundt er ofte falsk og riktig om hverandre. Det er vanskelig å få tillit på grunn av feilinformasjon og ukorrekt gjengiving av fakta. Politikk og makt styrer alt og det er vanskelig å vite hva sannheten er. La oss stoppe noen Corona myter!

Landets ledelse og informasjonskilder

All informasjon om Coronaviruset kommer fra kilder som styres av folkevalgte. Kilder til sannhet om COVID 19-viruset kommer fra Folkehelseinstituttet, FHI. På Folkehelseinstituttet finnes det faktaopplysninger om sykdomsforløp, karantene, behandling, tjenester og smittevernregler. Sidene inneholder også oversettelser av denne viktige informasjonen til flere språk. Råd fra ulike helsetjenester for skoler og arbeidsplasser er enkelt å finne på denne offisielle nettsiden. Noen gode råd om Corona med enkle instruksjoner fra statens fjernsynskanal.

Andre medier

Ta all den usanne og forvirrende informasjonene som flyter rundt på internett, tv kanaler, og i pressen med en klype salt. Alle medier har en agenda og sannheten er sjelden målet! Sett deg inn i informasjonen og bruk noen minutter for avklaringer og faktaopplysninger.